digital.bgНамирането на оптималния баланс между парола, която е достатъчно сложна за

...
digital.bgНамирането на оптималния баланс между парола, която е достатъчно сложна за
Коментари Харесай

Какво съветват професионалните хакери при създаване на сигурни пароли в Интернет

digital.bg

Намирането на оптималния баланс между парола, която е задоволително комплицирана за продупчване и да е лесна за запомняне е много комплицирана задача. Колкото по-дълга композиция от знаци, букви и числа подберете, толкоз по-вече ще затрудните хакерите, само че пък от време на време може да се затрудните да се сетите каква беше паролата.  С оглед обстоятелството какъв брой известни са смарт телефоните и мобилните приложения това се трансформира във все по-голям проблем, с който се сблъскват всеки ден милиони консуматори.

 

Етай Маор е  професионален хакер и експерт по сигурността на IBM, който поучава да изберем по-дълга фраза, в сравнение с композиция от разнообразни числа, букви и знаци. Той употребява термина " PassPhrase " вместо " PassWord ", изтъквайки преимуществата на този способ за основаване на пароли. Според него по този начин ще затрудним оптимално логаритмите, само че в това време ще можем елементарно да се сетим каква композиция сме избрали за акаунта си, оповестява BusinessInsider. Етай Майор счита, че това е най-хубавия съвет да се предпазим в интернет.

Така да вземем за пример вместо да изберете композиция от 8-10 признака можете да прибегнете до фраза от вида " I Want To Go To Bon Jovi Concert " и да я превърнете в ключова дума. Най-малкото съществуването на толкоз букви ще затрудни много повече компютърните логаритми на хакерите. Етай Маор предлага да се насочим към мениджъри за пароли като LastPass и 1Password, които да ви оказват помощ да се справите с този проблем. Тези стратегии генерират неповторими и дълги комбинации, с които автоматизирано ни вписват в уеб страниците и приложенията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР